VVZ ’49 terug aan kop dankzij dubbelslag Bjorn Bosman tegen Candia

Bjorn Bosman hielp VVZ met twee fraaie treffers aan de overwinning© Archieffoto

Derde klasse zaterdag

VVZ ’49 was in Rhenen duidelijk een maatje te groot voor Candia ’66: 0-2. Titelconcurrent Jonathan ging met 0-1 onderuit tegen CDW, waardoor VVZ de koppositie in de derde klasse D heeft heroverd.

John van Loen had een pittig potje voorspeld tegen Candia. „Zij pakken al hun punten in eigen huis en zijn voor iedereen een vervelende tegenstander”, zei de trainer van VVZ. Toch hadden de bezoekers uit Soest opvallend weinig moeite met de thuisploeg. Met name in de eerste helft was VVZ heer en meester. „We waren oppermachtig. We hebben helemaal niets weggegeven en waren zelf hartstikke gevaarlijk”, zag Van Loen. Bij rust ging zijn ploeg al met 0-2 aan de leiding dankzij twee fraaie treffers van Bjorn Bosman.

Ook in de tweede helft had VVZ het betere van het spel. Toch slaagden de Soesters er niet in het overwicht uit te drukken in meer doelpunten. „Dat is jammer, maar het gaat ons vooral om de winst”, stelde Van Loen. „We gaan nu weer alleen aan kop en dat willen we graag zo houden, maar het zal nog hartstikke moeilijk worden.” Komend weekend staat er voor VVZ, in de vorm van een thuiswedstrijd tegen Jonathan, een cruciaal duel op het programma.

Een bijzonder ongelukkige tegentreffer deed Hees op bezoek bij Oudewater de das om: 1-0. „Door de wind gedragen. Letterlijk”, mopperde teamleider Fred Voskuilen na de nederlaag. Hij baalde fors van de enige treffer van de wedstrijd, die kort na rust uit het niets viel. Een voorzet van Oudewater werd door de wind van richting veranderd en viel pardoes binnen. „Echt ongelooflijk. We hadden op een puntje gehoopt en ik denk dat het ook wel verdiend was geweest, maar alles zat tegen”, doelde Voskuilen op de barre weersomstandigheden en de in zijn ogen slecht fluitende scheidsrechter. Hees kreeg in de tweede helft nog enkele serieuze mogelijkheden om een beter resultaat uit het vuur te slepen, maar slaagde daar niet in.

Meer nieuws uit Sport Regionaal