IJsselmeervogels gaat hard onderuit tegen effectief Kozakken Boys

Coach van IJsselmeervogels Ted Verdonkschot© Archieffoto

Jacob-Jan van de Groep
Tweede divisie

IJsselmeervogels heeft een ongenadig pak slaag gekregen bij Kozakken Boys. De koploper van de tweede divisie kreeg met 5-0 klop in Werkendam. Daardoor zagen de ’Rooien’ zich op de ranglijst gepasseerd worden door AFC, dat met 2-0 won van Rijnsburgse Boys.

Na een redelijk gelijkopgaande beginfase, waarbij IJsselmeervogels het balbezit koesterde, zorgde Kozakken Boys er in vier minuten tijd voor dat het verzet van de formatie van trainer Ted Verdonkschot gebroken was. De Werkendammers waren uiterst effectief. Na de rust deed Kozakken Boys er nog een schepje bovenop en scoorde het wederom twee keer in een kort tijdsbestek. Het slotakkoord was voor Ahmed El Azzouti, die met zijn tweede van de middag de eindstand op 5-0 bepaalde. Opvallend detail bij de wedstrijd zijn de treffers van El Azzouti, Sanny Monteiro en Gwaeron Stout. Het drietal maakt komende zomer de overstap van De Zwaaier naar De Westmaat.

Het duel in Werkendam lag halverwege de eerste helft enige tijd stil vanwege harde regen en windstoten. Bij de bezoekers maakte Maikel de Harder na rust zijn rentree na vijf wedstrijden geschorst te zijn. Die straf kreeg hij voor het uitdelen van een kopstoot in de derby tegen Spakenburg aan Spakenburg-middenvelder Mike Vreekamp.

Meer nieuws uit Sport Regionaal