Raad wil meer woningen en horeca: ’Arenapark moet stuk levendiger’

Het Arenapark nu.© Kastermans

Leander Mascini
Hilversum

Als het aan diverse raadsleden uit Hilversum ligt, komen er woningen en horeca op het Hilversumse Arenapark. Het bedrijventerrein staat nu bekend als ietwat onveilig en donker. De wethouder gaat met dit advies aan de slag.

Er ligt een plan om het nogal duistere Arenapark op te knappen. En de commissieleden mochten hier woensdagavond hun licht over laten schijnen.

Volgens de verschillende volksvertegenwoordigers is het vooral van belang om het kantorenpark veiliger te maken. Vooral buiten kantooruren is het gebied donker en verlaten. Woningen en horeca moeten volgens de commissieleden zorgen voor meer levendigheid.

Bas Nanninga (ChristenUnie) vindt dat er wat moet veranderen: „Het moet werken, leren en sporten worden. Ook zouden open sportterreinen en horeca ervoor moeten zorgen dat mensen langer blijven.” De SP denkt er hetzelfde over. Pierre van Rooden: „Ik heb wat donkere gevoelens bij het bedrijventerrein. De veiligheid ontbreekt nu. Nike heeft interesse in wonen en werken.” Raadslid Edwin Göbbels (D66) onderschrijft dat.

Evert Jan Kruijswijk Jansen (CDA) neemt het Amsterdamse Sloterdijk als voorbeeld. „Dat is vergelijkbaar. Dat gebied is aangepakt en is nu een stuk aantrekkelijker. Dat kan in Hilversum ook, door bijvoorbeeld detailhandel, foodtrucks en een horecahotel.”

Ook Tobias Westerneng van de VVD denkt dat een ’mix van functies’ zorgt voor meer levendigheid en dus veiligheid.”

Verantwoordelijk wethouder Annette Wolthers vindt de opmerkingen ’een goed punt’. Het wordt verder onderzocht voor het Masterplan. Al willen de huidige bewoners vooral dat het rustig blijft.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.