Zondagtak FC Weesp breekt met René van Vark, trainer maakt seizoen wel af bij zaterdagafdeling

René van Vark is niet langer trainer van de zondagtak van FC Weesp, waar hij een dubbelfunctie bekleedt.© Archieffoto

Jacob-Jan van de Groep
Weesp

René van Vark is niet langer eindverantwoordelijk voor de zondagtak van FC Weesp. De coach en de tweedeklasser hebben de samenwerking per direct beëindigd. De selectie, die Van Vark na dit seizoen toch al zou verlaten, wordt voor de rest van het seizoen aangestuurd door Carlo van Hekken, trainer van het tweede.

Onder leiding van Van Vark begon de tweedeklasser nog redelijk aan het seizoen. Onder andere Kampong en SDZ werden verslagen en tegen Quick werd gelijkgespeeld. Daartegenover stond een 6-1 oorwassing door SO Soest. Na de overwinning op SDZ van 28 oktober bleef de formatie liefst vier maanden lang verstoken van een driepunter. Daardoor zakte FC Weesp af naar de twaalfde plek in 2B.

Zondag zat Van Vark al niet meer op de bank. Prompt won FC Weesp met 4-2 van Nieuw Utrecht, door goals van Marcin Kmiecik en Milan Geertsma. ,,We zijn nog bezig met de afwikkeling van de zaken. Tot die tijd wil ik niet inhoudelijk reageren op de ontstane situatie”, vertelt de oefenmeester daags na zijn vertrek.

Volgend seizoen staat Maykel Tak voor de groep. De komende maanden fungeert hij alvast als klankbord. Van Vark blijft tot het einde van dit seizoen wel gewoon actief bij de zaterdagafdeling van de club. Met de vierdeklasser staat hij na acht overwinningen en evenzoveel nederlagen op de zevende plek in 4E. Koploper Roda ’23 heeft al zestien punten meer dan FC Weesp, dat voorafgaand aan het seizoen nog uitsprak voor het kampioenschap te willen gaan.

Meer nieuws uit Sport Regionaal