Bussumer ontkent moord op Edita Moliené uit Naarden en wegmaken van lijk

Naarden

De 44-jarige Erwin G. uit Bussum ontkent alle betrokkenheid bij de dood van de 42-jarige Edita Moliené uit Naarden. Het lichaam van de vrouw werd op 20 september gevonden in de Muidertrekvaart in Muiden. De vrouw was met touwen vastgebonden in een plastic opblaaszwembad.

Vrijdagochtend was er bij de rechtbank Lelystad de eerste proforma zitting. De Bussumer was vrijdag niet niet aanwezig, omdat hij zich niet veilig voelt. Hij wordt in de gevangenis waar hij nu verblijf bedreigd. G. heeft overplaatsing naar een andere PI aangevraagd.

Het openbaar ministerie verdenkt de Bussumer van moord op de Naardense vrouw en het wegmaken van het lijk. G. zou Edita tussen 9 en 20 september vorig jaar gewurgd hebben tijdens seks. Nadat de vrouw was overleden, zou hij haar handen en benen met tie-wraps hebben vastgebonden en haar achterin zijn auto hebben vervoerd naar het Amsterdam-Rijnkanaal waar hij haar in het water zou hebben gedumpt.

G. zou de vrouw de dagen voorafgaande aan de moord hebben bedreigd met de dood. Daarnaast zit G. vast op onder meer verdenking van mishandeling van een andere vrouw, diefstal van een laptop bij een Hilversums hockeyvereniging en heling van een fiets.

Het onderzoek naar de dood van Edita en G.'s betrokkenheid daarbij is nog niet afgerond. Er loopt nog een forensisch onderzoek, er moet nog een getuige die in België vastzit worden gehoord en er ligt een aanvraag om de verdachte door een psychiater en een psycholoog te laten onderzoeken.

De zaak gaat 17 mei verder.

Lees ook: Verdachte aangehouden in onderzoek dood Edita Moliené uit Naarden

en: Gevonden vrouw (42) in Muidertrekvaart kwam door misdrijf om het leven

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.