Stormloop op pop-up restaurant in kassen Soestdijk

Baarn

Het liep zo storm dat er in april zeven extra avonden zijn van pop-up restaurant de Maaltuin in de kassen van Paleis Soestdijk. „De telefoon stond roodgloeiend. In zes dagen tijd waren zeven avonden uitverkocht. De eerste achthonderd kaarten zijn weg, maar we rekenen op 1600 tot 1700 bezoekers”, aldus woordvoerder Lubbert de Boer. Ook is er een besloten avond voor paleisvrijwilligers.

„Het heeft er alle schijn van dat het een groot succes wordt. De intentie is om er een vervolg aan te geven.” Volgens De Boer kunnen de Maaltuin en Soestdijk elkaar versterken, omdat het een andere doelgroep trekt, de leeftijdscategorie tussen de 25 en 50 jaar. De laatste avond is op 14 april.

De Utrechtse Maaltuin begon met etentjes in de botanische tuin van Utrecht, maar slaat nu de vleugels uit. Naast Soestdijk wordt er gewerkt aan een diner in de botanische tuin van Trompenburg in het Rotterdamse wijk Kralingen. Ook wil zij dit najaar een serie van vijf diners doen bij de Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam.

„Een van de grootste rijksmonumenten die Nederland heeft, een verborgen parel die op de nominatie staat om op de Unesco Werelderfgoedlijst te komen”, aldus De Boer. De Maaltuin werkt samen met The Colour Kitchen on tour, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt op weg naar het horecavak.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.