’Klucht’ rond hek tegen hangjongeren bij Vomar in Bussum

1/2
Bussum

Een klucht noemt Joop van Meel de aanpak van de overlast in de parkeergarage onder de Vomar aan de Landstraat in Bussum. Afgelopen december plaatste Dudok Wonen ’eindelijk’ een hekwerk in de garage om de parkeerplaatsen van bewoners af te sluiten voor onbevoegden, maar dat hek is inmiddels weer verwijderd.

Op last van de kantonrechter, laat Dudok Wonen weten bij monde van technisch adviseur Bert Wessels. In een brief aan bewoners legt de woningcorporatie uit dat door de plaatsing van het hek enkele parkeerplaatsen van de supermarkt niet meer bereikbaar waren. De Vomar stapte daarop naar de rechter. Dudok Wonen heeft het hek weggehaald en elders opgeslagen. Volgens Wessels is het zeker de bedoeling om het hek, op een andere plek, weer terug te plaatsen. „We zijn hierover in gesprek met de supermarkt en de Vereniging van Eigenaren. Wanneer het hek precies terugkomt en op welke plek, kan ik nu nog niet zeggen.”

Volgens Van Meel, zelf huurder bij Dudok Wonen, is er met de Vomar geen overleg gepleegd over de plaatsing van het hek en vechten twee ego’s het conflict uit over de ruggen van de bewoners. Wessels wil niet inhoudelijk ingaan op het geschil en wil alleen kwijt dat er in de aanloop naar de plaatsing van het hek procedurefouten zijn gemaakt. „Door alle partijen.”

Van Meel vreest dat de overlast van hangjongeren en rondslingerend vuil weer terugkomt als Dudok Wonen niet snel het hek terug plaatst. „Ik woon hier nu elf jaar en al die tijd hebben we hier last gehad van hangjongeren, junks, zwervers. Er werd gepoept en geplast, overal slingerde vuil zoals afgekloven kippenpootjes. Daar zitten we echt niet meer op te wachten. Het was vorige week vakantie en dus nog rustig, maar hoe gaat dat straks? De schoonmaak waar we voor betalen was de afgelopen elf jaar dus niet zo best.”

Dudok Wonen zegt dat de beheerder met regelmaat de garage zal controleren en eventuele hangjongeren zal wegsturen, al dan niet in samenwerking met de afdeling handhaving van de gemeente.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie