Ziggo ziet niets in wifi-waarschuwingsborden in Hilversum

Voorwaarden eerder te zien.
© foto EPA
Hilversum

De gemeente Hilversum heeft het met Ziggo gehad over veilig internetten met het openbare wifi-netwerk in het centrum. In waarschuwingsborden ziet de provider echter geen heil. Wel komen er andere maatregelen.

Waarschuwingsborden op straat tegen virtuele gevaren zien wifi-gebruikers niet of ze negeren ze, denken ze bij Ziggo. Daarnaast is de provider van mening dat ’een gebruiker al veel eerder kwetsbaar is, namelijk op het moment dat hij of zij een (open) wifi-verbinding met de startpagina heeft. Dan is nog geen sprake van geaccepteerde voorwaarden en is er nog geen internet-toegang’. Daarom heeft Hilversum nu met Ziggo afgesproken dat de provider vanaf april op de startpagina van het wifi-netwerk een verwijzing plaatst naar de website veiliginternetten.nl. Dat blijkt uit antwoorden van burgemeester Pieter Broertjes op vragen van de SP.

Daarnaast wilde de SP weten of het niet ietwat vreemd is dat je om de privacyvoorwaarden van Ziggo te lezen eerst moet inloggen. Dat vinden gemeente en Ziggo een goed punt, dus wordt in april op de startpagina ook een link naar deze voorwaarden geplaatst.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.