Premium

Nieuwbouw Tergooi: ziekenhuis waar je nooit verdwaalt

De ingang van het nieuwe ziekenhuis in parkachtig landschap. Links in de entree ligt het grote restaurant, rechts de ontvangstbalie.
© illustraties: Tergooi
Hilversum

In oktober start de nieuwbouw van ziekenhuis Tergooi in Hilversum. Naast het huidige hospitaal verrijst een compact en duurzaam gebouw waar patiënten na de opening in 2022 genezen in het groen. De nieuwbouw is een ontwerp van architectenbureau Wiegerinck. Architecten Bert Muijres en Jörn-Ole Stellmann over metershoge ramen, zicht op de bomen en nooit meer verdwalen in donkere, eindeloze gangen.

Met een zwarte stift trekt hij een paar lijnen in zijn blocnote. Hij schetst hoge boomstammen, weelderige kruinen en een vierkant gebouw in een boslandschap. Een gelukkige familie verlaat het gebouw. Een eenvoudige tekening in een paar seconden gemaakt. ,,Hier begon het mee”, zegt architect Jörn-Ole Stellmann (42). ,,Zo was ongeveer het allereerste idee voor het nieuwe ziekenhuis. En het definitieve ontwerp lijkt er nog heel erg op. Een gebouw dat opgaat in het bos”, legt hij uit.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.