IJsverkoopster Hilversum ’vrijgesproken’ [video]

Gilly Emanuels staat de pers te woord in de rechtbank Utrecht.
© Henk Runhaar
Hilversum

De rechtbank in Utrecht vindt dat uitbaatster Gilly Emanuels van de voormalige Surinaamse ijssalon/eethuis ’t Perronnetje in Hilversum niet strafbaar is voor het slaan van een jongen die haar belaagde.

Volgens de rechtbank verdedigde ze zich terecht tegen de jongens die haar bekogelden met een mandarijn.

De drie rechters die zich over de zaak bogen stellen dat Emanuels er vanuit moest gaan dat de jongens nog meer agressie zouden vertonen tegen haar en haar zoontje van twee jaar.

Emanuels werd woensdag in de rechtbank gesteund door een nog grotere achterban dan twee weken geleden bij de inhoudelijke behandeling van de zaak. De ongeveer 150 mensen, onder wie Sylvana Simons, waren dolblij toen de rechtbank het verlossende woord sprak.

In de volle rechtbank gaf Emanuels direct na de uitspraak een korte persconferentie. Ze is uiteraard opgelucht en blij met de massale steun. Maar ze wil nu vooral bij haar gezin zijn, liet ze weten. ,,Voor mij is dit het einde van een nachtmerrie'', zei Emanuels.

Emanuels was destijds, in augustus 2017, eigenaresse van een ijssalon en Surinaams eethuis aan de Kleine Drift in Hilversum. Zij was geruime tijd doelwit van een groep hangjongeren, die haar beledigden en intimideerden.

Op de bewuste dag werd Emanuels, in het bijzijn van haar 2-jarige zoontje, bekogeld met een mandarijn en door drie jongeren racistisch uitgescholden. De vrouw raakte daardoor zo over haar toeren, dat zij een dweilstok uit haar zaak haalde en een van de jongeren daarmee een paar keer sloeg. Beelden daarvan werden via social media verspreid.

Lees ook: Commentaar: ’t Perronnetje

Lees ook: IJsverkoopster sowieso in hoger beroep bij veroordeling

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.