Marathonschaatsen: De benen van Evert Hoolwerf liepen helemaal vol

Marathonschaatsen: De benen van Evert Hoolwerf liepen helemaal vol
Kon Evert Hoolwerf in januari op de Jaap Edenbaan in Amsterdan nog juichen, in Dronten eindigde hij slechts als achtste.
© Foto ANP
Schaatsen

De dertiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup, in een ijskoud Dronten, werd zaterdag een waar slagveld.

De marathon kende een krankzinnig verloop. Er waren de nodige schaatsers die kapot over de finish kwamen. Uiteindelijk was er een buitenlandse winnaar. De Nieuw-Zeelander Pieter Michael zegevierde nipt. Hij versloeg in de slotfase Daniel Niero. De Italiaan hijgt door zijn klassering nu wel Eemdijker Bart Hoolwerf in zijn nek in het jongerenklassement. Hoolwerf is daarin momenteel nog de koploper. Hij zal echter nog punten moeten pakken om deze prijs daadwerkelijk te pakken.

Neef Willem Hoolwerf moest zaterdag passen. Ook Nigtevechter Stefan Wolffenbuttel - recent zeer sterk op de Weissensee - en Bart Hoolwerf zochten voortijdig de douche op.

Diens broer Evert Hoolwerf leek in een zetel naar de winst te worden gebracht. Het zou de eerste zege in deze cyclus zijn voor de ploeg van coach Jillert Anema, waren het niet dat zijn benen ’helemaal volliepen’. Iets wat hem de laatste jaren niet meer overkomen was. ,,Ik kon niet meer. Ik zat er gewoon doorheen. Ik had zoveel werk verzet om een ronde voorsprong te pakken.”, aldus Hoolwerf, die achtste werd.

Simon Borsen uit Blaricum eindigde in Dronten op plek vijftien. ,,Dit zijn niet mijn wedstrijden, of ik moet met een groepje meesluipen en zo een ronde pakken. Dan maak ik kans hoog te eindigen. In meesprinten ben ik niet sterk. Jammer dat het seizoen er bijna opzit. Dinsdag reis ik nog af naar Zweden”, liet Borsen toch tevreden weten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal