Korfbal: Tweemaal Zes moet flink aan de bak, eerste zege voor Huizen

Korfbal: Tweemaal Zes moet flink aan de bak, eerste zege voor Huizen
Ook topscorer Randy Bruijntjes kon de nederlaag van Tweemaal Zes niet voorkomen.
© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Korfbal

In de overgangsklasse C verloor Tweemaal Zes zaterdagavond voor eigen publiek van OVVO/De Kroon, de nummer vier van deze afdeling. Na een uur korfballen stond een 16-25 eindstand op het scorebord. ,,Heel zuur”, verzuchtte Arjen van Ginkel, de coach van de Maartensdijkers.

De korfballers van Tweemaal Zes gaan een lastige periode tegemoet. De ploeg staat met zeven punten uit tien gespeelde wedstrijd maar net boven de degradatiestreep. HKV/Ons Eibernest heeft vijf punten. Die Haghe is met twee punten de drager van de rode lantaarn. Met nog vier speelrondes te gaan treft TZ naast die twee concurrenten ook KCR en titelkandidaat ODIK nog. ,,Wanneer wij vier punten uit deze duels halen, dan zijn wij na een moeizaam seizoen toch zo goed als zeker van handhaving”, blikte Van Ginkel alvast vooruit.

TZ kon de bezoekers uit Maarssen met name voor rust nog aardig bijbenen. Van Ginkel vond dan ook dat er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht was voor zijn ploeg. Tot 4-4 gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe. In die fase scoorde Geert Drost, Randy Bruijntjes en Matthias van Beest. Daarna beleefde TZ een mindere periode, waar OVVO dankbaar van profiteerde: 5-8. Drost en Bruijntjes gaven de score een dragelijker aanzien, maar vlak voor rust scoorden de bezoekers toch nog tegen: 8-10.

In het tweede bedrijf scoorde Anouk van Breda en opnieuw Bruijntjes (10-10) en even later zorgde Milenka Meering opnieuw voor evenwicht: 11-11. Vanaf dat moment was TZ het spoor bijster. In een zucht en een vloek stond de ploeg op een 13-19 achterstand. Een klap die de thuisclub in het restant van de ontmoeting niet meer te boven kwam: 16-25.

Topscorers waren Bruijntjes, met zeven doelpunten, en Drost, die vier keer de korf vond. Bij de dames deed Meering (2) in aanvallend opzicht het meest van zich afspreken.

In de derde klasse E lijkt de rust bij Huizen - na het vertrek van Arend Bakker, die vanwege de slechte resultaten werd weggestuurd - weer te zijn teruggekeerd. De ploeg van Jaap van Ginkel en Hendrik Jongerden won zaterdag in de Meent met 17-15 van Oranje Nassau. Het was pas de eerste overwinning in de zaalcompetitie.

Ook bij Huizen zijn ze inmiddels aan het rekenen geslagen. Tot nu toe werden uit negen wedstrijden slechts drie punten behaald. ESDO (vier punten), Oranje Nassau (zes) en Triaz (zes) zijn echter ook absoluut nog niet zeker van handhaving. ,,Ik heb een goede hoop dat we ons handhaven in deze klasse”, aldus Jongerden, die Huizen zaterdag matig zag starten (0-2).

Daarna brak een sterke fase voor de gastheer aan, waarin Roelof Hogenbirk, Pim van Haaren en Gerrine Lustig hun ploeg naar een 9-5 voorsprong tilden.

Lang kon Huizen echter weinig niet genieten van die ongekende weelde. Oranje Nassau knokte zich terug naar een 9-9 ruststand. In de kleedkamer staken Van Ginkel en Jongerden hun ongenoegen over het spel niet onder stoelen of banken. De donderspeech leek na de hervatting niet het gewenste effect te sorteren: 11-13. Huizen wisselde echter en bracht Maikel van As in het veld, die voor meer aanvallende impulsen moest gaan zorgen. Dat lukte. Onder leiding van de invaller en Van Haaren werd de eerste overwinning veiliggesteld. Topscores waren Van Haaren (6) en Lustig (3).

Meer nieuws uit Sport Regionaal