Pleister op de wond voor schaatstalent Merijn Scheperkamp op WK junioren

Pleister op de wond voor schaatstalent Merijn Scheperkamp op WK junioren
Merijn Scheperkamp.
© Archieffoto
Schaatsen

Op de slotdag van het WK voor junioren gaf de 18-jarige Merijn Scheperkamp toch nog wat glans aan zijn optreden, na een mislukt allroundtoernooi.

In het Italiaanse Baselga di Pinè wist de Hilversummer het brons te pakken op de ploegenachtervolging, het zilver op de massastart en zelfs het goud op de ploegensprint. Het is een schrale troost voor Scheperkamp die meer had verwacht van zijn allroundtoernooi.

Bij de 500 meter, het openingsnummer, ging het al meteen mis. Terwijl de jonge schaatser al in de starthouding klaarstond, werd hij teruggefloten door de baanmeesters. Het ijs was namelijk beschadigd geraakt door een valpartij. Toen de herstelwerkzaamheden vijf minuten later voltooid waren, was bij Scheperkamp de concentratie volledig weg. Een schamele zevende plaats was het gevolg.

Medaillekansen

„Zulke incidenten horen er natuurlijk bij, maar het verstoorde mijn voorbereiding compleet”, laat hij balend weten. Door het tegenvallende begin, liepen de andere races ook minder lekker. Op de 1000 meter kwam Scheperkamp slechts binnen als elfde en op de 1500 meter noteerde hij zelfs een vijftiende plek.

,,Toen hebben we besloten ons uit het allroundtoernooi terug te trekken en ons te richten op de wedstrijden van de laatste dag. Daar lagen tenminste nog medaillekansen. Gelukkig heeft die aanpak goed uitgepakt.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal