Polsstokhoogspringer Christian Oberdorfer scherpt PR aan op NK atletiek (indoor)

Apeldoorn

Polsstokhoogspringer Christian Oberdorfer leverde op NK Indoor dit weekend in Apeldoorn een fraaie prestatie door over de dwarsbalk op een hoogte van 4,85 meter te springen. Het leverde hem de vijfde plaats in het eindklassement op.

De 23-jarige Hilversummer scherpte daarmee meteen zijn persoonlijk record aan. Tijdens het NK Indoor van vorig jaar kwam hij tot 4,73 meter.

Oberdorfer was een van de atleten van de Gooise Atletiekclub (GAC Hilversum) die in actie kwamen tijdens het NK Indoor.

Jurre Wildschut maakte zijn opwachting op zowel de 200 als de 400 meter. De 22-jarige hardloper liep op de 200 meter in 22,73 seconden naar de tiende eindklassering. Op de dubbele afstand deed Wildschut het zelfs nog iets beter. Zijn tijd van 49,20 seconden leverde hem de negende plaats op.

Bij de vrouwen kwam Judith Rasch in actie op de 400 meter. Zij liep in iets meer dan een minuut (1:00,93) naar de 22ste tijd.

Nele van den Broek liep de 60 meter horden. De 22-jarige meerkampster noteerde met 9,14 seconden de zestiende tijd. Haar pogingen bij het hoogspringen leverden geen klassering op.

Tijdens het NK atletiek van 2018 was Van den Broek juist nog succesvol bij het hoogspringen. Met een succesvolle sprong over 1,73 meter won zij eind juni de zilveren medaille. Alleen Manon Schoop leverde toen een betere prestatie.

Meer nieuws uit Sport Regionaal