Handbal: HV Eemland grijpt de koppositie

Handbal: HV Eemland grijpt de koppositie
Tim Zwart neemt het doel van C.S.V. onder vuur.
© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Handbal

Met nog vier speelrondes te gaan is HV Eemland de nieuwe lijstaanvoerder van de tweede divisie A.

De equipe van Bessel Grift walste met 32-16 over hekkensluiter C.S.V. heen, terwijl titelconcurrent U.S. met 29-31 onderuit ging tegen UGHV. „Nu willen we kampioen worden ook”, zei Grift stellig. „Daar hadden we een maand geleden nog niet van kunnen dromen, maar nu moeten we er gewoon vol voor gaan.”

Tegen C.S.V. bewees Eemland maar weer eens een serieuze titelkandidaat te zijn. De bezoekers uit Castricum kwamen slechts om de schade te beperken, maar slaagden daar niet in. Eemland was niet onder de indruk van het defensieve C.S.V. en ging bij rust al met 16-5 aan de leiding. Een monsterscore leek in de maak, maar bleef toch uit. Doelman Dennis Diemers had daar wel een verklaring voor. „We waren in de tweede helft meer bezig met randzaken dan met handbal.” Daarmee doelde hij vooral op het feit dat Eemland tijdens de wedstrijd te horen kreeg dat U.S. eerder op de avond verloren had. „Toen zijn we eigenlijk meteen gestopt met handballen”, erkende Grift. C.S.V. werd alsnog met ruime cijfers verslagen, maar een écht grote uitslag bleef de bezoekers bespaard.

„Ik begrijp het wel, maar het is toch zonde”, stelde Diemers. „De tegenstander was zo matig dat we erg nonchalant gingen spelen. Daardoor hebben we nagelaten aan ons doelsaldo te werken, terwijl dat nog wel eens een cruciale factor kan gaan worden in de strijd om het kampioenschap.” Grift was het met zijn doelman eens, maar plaatste wel een kanttekening. „Het belangrijkste is dat we nu koploper zijn. Het doelsaldo is zeker van belang, maar we moeten er gewoon voor zorgen dat we onze achtervolgers op afstand houden.”

Met nog vier speelrondes te gaan heeft Eemland één punt meer dan U.S.. „Maar ook Unitas hangt er nog aan”, benadrukte Grift. „Zij hebben maar twee punten minder dan ons en doen dus zeker nog mee.” Eemland vervolgt de jacht op het kampioenschap op zaterdag 9 maart met een uitwedstrijd tegen Donar. Daarna neemt de formatie van Grift het nog op tegen NHC 2, UGHV en Tonegido. „We zijn er nog lang niet. De champagne kan nog niet koud”, lachte Grift.

Meer nieuws uit Sport Regionaal