Volleybal: Vrouwen Huizen wéér met 3-0 onderuit, mannen winnen wel

Volleybal: Vrouwen Huizen wéér met 3-0 onderuit, mannen winnen wel
De vrouwen van Huizen gingen er voor de derde keer op rij met 3-0 van af.
© Archieffoto
volleybal

Het enige wat de vrouwen van Huizen na twee 3-0 nederlagen niet konden gebruiken, was nog een 3-0 nederlaag. Dat gebeurde wel. Dit keer tegen Voltena.

De oorzaak van dit verlies zat volgens trainer Ali Moghadassian in de eerste set. „Dat was een echt gevecht, het ging het heel gelijk op, . maar die verliezen we uiteindelijk op een heel vervelende manier, waardoor we het mentaal zwaar hadden.”

Huizen overleefde in de eerste set twee setpunten op 24-22 en kreeg vervolgens op 30-29 de kans om zelf de voorsprong te pakken „We slaan dat punt ook binnen via het blok, maar de scheidstrechter zag dat anders”, aldus Moghadassian. De leidsman zag de touché van het Voltena-blok niet, waardoor de stand weer gelijk werd. „Het was gewoon een zuiver punt. Als je uiteindelijk de set met 33-31 verliest, dan zie je een soort van bitterheid in de ploeg. Het dreunde wel even door”, zei de oefenmeester.

Dat was ook zeker te zien aan de daaropvolgende set. Die ging met veel grotere cijfers verloren: 25-12. Van het volleybalgevecht van even daarvoor was geen sprake meer. „In de laatste set richten we ons nog wel een beetje op, maar door servicefouten ondermijnen we dat weer. Wij maken er twaalf en de tegenstander maar twee, dan wordt het wel lastig”, legde Moghadassian uit.

Met nog vijf wedstrijden te spelen in de topdivisie staat Huizen nu op de voorlaatste plek. Wel speelt de Huizense ploeg nog twee keer tegen hekkensluiter Veracles.

De titelstrijd in de tweede divisie is voor de Huizense mannen losgebarsten en daarin deden zij goede zaken door met de maximale score te winnen van Gemini Kangeroes: 4-0.

„We hadden deze week wat zieke spelers, dus ik was benieuwd hoe we zouden starten”, zei trainer Albert Cristina. „De openingsfase was gelukkig goed en dat niveau hebben we lang vast weten te houden”

Ook voor de ploeg van Cristina staan er nog vijf wedstrijden op het programma, waarin het een punt moet goedmaken op koploper NVC. „Zij hebben alleen nog wel een wedstrijd tegoed. Ik ben benieuwd hoe wij gaan reageren op deze titeldruk”, aldus Cristina.

Ook de mannen van Sovoco boekten zaterdag een lekkere overwinning. De ploeg van Brad Taylor was veel te sterk voor Avior: 4-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal