Rugby: Druk op ’t Gooi neemt toe, Hilversum en DIOK hijgen in de nek

Rugby: Druk op ’t Gooi neemt toe, Hilversum en DIOK hijgen in de nek
Thom de Ruiter (DIOK) baant zich een weg door de defensie van ’t Gooi.
© Foto Taco van der Eb
Rugby

Koploper ’t Gooi verzuimde in Leiden de voorsprong op de concurrentie te vergroten. Tegen DIOK verloor de ploeg uit Naarden met 38-26.

Vooral in de beginfase had ’t Gooi moeite om onder de druk van DIOK uit te komen. Snelle aanvallen in de driekwarten leverden geen punten op. De Leidenaars profiteerden daarentegen optimaal van onnodige fouten aan de kant van ’t Gooi. Door een snelle take-over van de Leidse driekwarten en even later een penaltykick bouwde DIOK de voorsprong verder uit: 24-5. Toen ’t Gooi even later ook nog eens tegen een gele kaart aanliep en met tien man de rust moest zien te halen, leek een monsterscore onvermijdelijk.

Het spelbeeld was na rust ongewijzigd. DIOK kwam agressief uit de startblokken en wist balverlies van ’t Gooi direct te verzilveren. Halverwege de tweede helft keek de ploeg uit Naarden tegen een 38-5 achterstand aan. Alleen aan het eind van de wedstrijd verslapte DIOK en kreeg ’t Gooi meer mogelijkheden. Joe Collins scoorde behendig en Mark Mistou benutte vervolgens ook de conversie: 38-12. De voorsprong van de Leidenaars kwam echter niet meer in gevaar. Door de nederlaag is het gat op de ranglijst tussen ’t Gooi en DIOK geslonken tot twee punten.

Winst na stroeve start

Ook Hilversum kruipt dichterbij. Door een klinkende thuisoverwinning (52-15) op The Dukes, de nummer laatst van de kampioenspoule, is het verschil met ’t Gooi teruggebracht tot drie punten. In de beginfase van de wedstrijd leek de blauw-witte brigade het nog lastig te krijgen tegen de ploeg uit Den Bosch, die agressief uit de startblokken kwamen. Ook al omdat Hilversum de wedstrijd begonnen was in een aangepaste opstelling, wat resulteerde in nogal rommelig spel.

Pas in de tweede helft begon het beter te lopen bij Hilversum. Vanaf dat moment kwam de overwinning ook geen moment in gevaar. ’t Gooi en Hilversum treffen elkaar komende zaterdag in Naarden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal