In 60 seconden: Wim Jong-un

Toen ik nog chef was van de internetredactie slaagde ik er in om in korte tijd een van de meeste gehate mensen in Noord- en Zuid-Holland te worden.

Ik was namelijk verantwoordelijk voor het op orde houden van het reactieforum op de krantensite. Daarvoor moest ik geregeld mensen van het platform gooien die andere reageerders het leven zuur maakten. Dat konden sommigen maar moeilijk verkroppen. Wim Jong-un werd al gauw een van mijn bijnamen. Waarbij sommigen aantekenden dat vergeleken met mij mijn Noord-Koreaanse bijna-naamgenoot nog een buitengewoon mild mens was.

Een paar van die van het forum gegooide lui richtten al snel het Vrije Menings Forum op, een besloten website waar ze ongestoord hun gang konden gaan. Van een kennis hoorde ik dat er op die site een apart hoekje was ingericht over mij, gevuld met op z’n zachtst gezegd minder vleiende opmerkingen. Altijd nieuwsgierig naar dit soort dingen, besloot ik me voor dat Vrije Menings Forum aan te melden.

Dat vonden ze aanvankelijk een geweldige grap. Iemand die zich aanmeldde onder de naam van hun grote vijand. Totdat ze erachter kwamen dit ik het inderdaad zelf was. Binnen drie seconden was ik van het forum gekieperd. Want het was leuk die vrije meningen, maar ik moest het ook weer niet gaan overdrijven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland