Premium

’Schrik van Laren’ voorlopig in de cel

’Schrik van Laren’ voorlopig in de cel
Nederhorst den Berg

De dinsdagmorgen in Nederhorst den Berg opgepakte oplichter (31) is zoals al vermoed werd de beruchte dief en oplichter Michael S., ook wel bekend als Sylvester maar meer nog als de ’Schrik van Laren’.

De door een actie van wijkagenten en recherche aangehouden man wordt dit keer verdacht van in totaal vier gevallen van oplichting, maar het onderzoek naar meer strafbare feiten is nog volop bezig, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Voorlopig blijft S. tot 27 februari vastzitten. Waar deze oplichtingen zich hebben afgespeeld wil de woordvoerder niet zeggen, omdat het nog in een vroeg stadium van het onderzoek is.

De man lichtte de afgelopen drie jaar in deze regio tientallen mensen op met smoezen als zou hij een taxi of een treinkaartje nodig hebben. het gaat meestal om bedragen van een tot enkele tientjes. Ook sluipt hij in onder meer winkels, scholen en woningen naar binnen om spullen te stelen. Zo wordt hij verdacht van de recente diefstal van zeker vijftien laptops uit twee basisscholen in Nederhorst eind januari.

S. , die volgens de politie geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, woonde tot 2016 in Laren in een huurwoning. Het ziekelijke gedrag van aanhoudend liegen, stelen en oplichten begon in zijn eigen woonplaats, vandaar ook zijn bijnaam. Maar wegens aanhoudend wangedrag en overlast werd hij eind 2016 uit zijn huurhuis gezet. Later trok hij een tijd bij zijn moeder in.

De veelpleger kwam ettelijke malen met justitie in aanraking, en zat bij elkaar opgeteld ook vier maanden in de cel.

De laatste keer kreeg hij een maand celstraf voor onder meer zijn vele babbeltrucs, al had het Openbaar Ministerie hem toen graag achter slot gehouden, in de vorm van een ISD-maatregel (Instelling Stelselmatige Daders).

Maar de rechter besliste anders over de man die het Openbaar Ministerie en de recherche al jaren lang handenvol werk kost.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.