Info-avond Blaricum over AED-netwerk

Info-avond Blaricum over AED-netwerk
Burgerinzet nodig voor AED-netwerk Blaricum.
© ANP
Blaricum

De gemeente Blaricum gaat op 11 maart met haar inwoners om tafel over de inrichting van een dekkend AED-netwerk. Tijdens de info-avond, die plaatsvindt in de brandweerkazerne, wordt duidelijk gemaakt wat er allemaal komt kijken voor zo’n levensreddend netwerk.

Alles valt of staat met voldoende vrijwilligers. Van hen wordt verwacht dat zij een opleiding doen om de hartdefibrillatieapparatuur (AED) te bedienen en beschikbaar zijn om in actie te komen zodra er bij hen in de buurt iemand getroffen wordt door een hartstilstand. Verantwoordelijk wethouder Gerard Knoop, die al druk aan het ronselen is in zijn eigen omgeving, hoopt dat heel veel mensen zich tijdens de bijeenkomst zullen willen aanmelden.

Ook zal aan de inwoners worden gevraagd een financiële bijdrage te leveren aan de aanschaf van de AED-apparaten. Naar verwachting zullen tussen de tien en dertien apparaten nodig zijn. De gemeente tekent voor duizend euro per stuk en ook de producent wil tot de zomer datzelfde bedrag subsidiëren. Op dit moment wordt geïnventariseerd waar al apparaten hangen die kunnen worden ingezet voor het netwerk.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland