Probeersel van politie Hilversum: aangifte in relaxte setting

Probeersel van politie Hilversum: aangifte in relaxte setting
De huiskamer moet zorgen voor een gemakkelijkere sfeer.
© foto politie
Hilversum

Je verhaal doen op het politiebureau. In zo’n ongezellig hok, met zo’n tafel in het midden. Agent aan de ene kant, jij aan de andere. En probeer je dan maar eens op je gemak te voelen... Moet anders en vooral beter kunnen, dachten ze op het politiebureau aan de Groest in Hilversum.

Sinds vrijdag is op het bureau een soort huiskamer ingericht. ,,Je kan je voorstellen dat het soms beter werkt om je verhaal te doen in een wat gemoedelijkere setting”, legt politiewoordvoerster Maren Wonder uit. ,,Maar het is een probeersel, we gaan gewoon kijken of het werkt.” De ruimte is inmiddels al een keer gebruikt.

De wens om in de huiskamer te praten kan van twee kanten komen. ,,Iemand die bijvoorbeeld een aangifte of een melding komt doen, kan aangeven liever in de huiskamer te willen praten dan in een kille ruimte. Maar het kan ook zijn dat de agent het initiatief neemt, als hij of zij het idee heeft dat het gesprek dan beter verloopt. Maar de agent kan natuurlijk ook wel eens juist de voorkeur geven aan een zakelijke setting. ” De ruimte kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld slachtofferzorg of door Bureau Halt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie