’Foute fietsen’ station ook naar depot op Kerkbrink

’Foute fietsen’ station ook naar depot op Kerkbrink
Hilversum

De foutgeparkeerde fietsen in de buurt van Station Hilversum worden vanaf komende vrijdag naar het fietsdepot aan de Kerkbrink verplaatst.

De afgelopen maanden werden fietsen die niet in de hekken stonden door handhavers verplaatst naar de rekken naast het spoor bij het station. Maar vanaf Valentijnsdag kunnen wildparkeerders hun tweewieler dus ophalen bij het fietsdepot, tegen betaling van 15 euro.

Het fietsbeleid van wethouder Arno Scheepers had een nogal turbulent begin. Veel Hilversummers zagen (en zien) niets in de plannen om te handhaven op het zogenaamde wildparkeren. Er volgde een golf van kritiek, ook vanuit de politiek. Handhavers hadden de hele dag hun handen vol om foutgeparkeerde fietsen op te halen en naar het depot te brengen.

De kritiek lijkt nu te zijn verstomd. Het is alsof de Hilversummers het parkeren in de rekken nu geaccepteerd hebben.

Zo blijkt ook uit de laatste cijfers. Bij het station hoeft er niet meer dagelijks gehandhaafd te worden, maar twee keer per week. In het centrum worden er nog maar vijf fietsen per dag naar depot verplaatst. „Het naleefgedrag is erg verhoogd de afgelopen tijd”, vat een woordvoerster van de gemeente samen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie