Toren Grote Kerk Naarden krijgt ook opknapbeurt

Toren Grote Kerk Naarden krijgt ook opknapbeurt
Toren straks ook in de steigers.
© Foto Studio Kastermans
Naarden

Ook de toren van de Grote Kerk in Naarden moet dit jaar nog gerenoveerd worden. De gemeente Gooise Meren, eigenaar van de toren, schat de kosten op zo’n vijf ton.

Architect Paul van Vliet is door de gemeente gevraagd de renovatie te begeleiden. De Loosdrechter begeleidt ook de renovatie van het dak van de Grote Kerk.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is uit onderzoek gebleken dat niet al het leisteen op het dak van de toren er slecht aan toe is, maar worden wel alle leitjes vervangen om de eenheid te behouden.

De renovatie van de toren behelst niet alleen de vervanging van de dakbedekking. De gemeente meldt dat er aan de buitenkant stenen vervangen zullen worden. Waar nodig wordt ook het voegwerk verbeterd.

De klok aan de buitenkant wordt opgeknapt, net als de klok aan de binnenkant. Het staalwerk binnen en buiten wordt ontroest en er is het nodige schilderwerk.

De kosten worden, in ieder geval deels, gedekt vanuit een rijkssubsidie. Deze is echter maar beperkt beschikbaar. Gooise Meren heeft daarom nu haast. De subsidie zal in 2020 verlopen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie