Politie heeft recidivist ’de schrik van Laren’ weer te pakken

Politie heeft recidivist ’de schrik van Laren’ weer te pakken
© Foto: ANP
Nederhorst den Berg

Alles wijst erop dat in Nederhorst den Berg de ’Schrik van Laren’ weer is opgepakt.

Het gaat om oplichter Sylvester S. (31), die al vanaf november in Ankeveen, ’s-Graveland en Nederhorst aanbelt en bewoners met een smoes geld afhandig maakt, net als hij de afgelopen twee jaar deed in onder meer Laren en Hilversum. Hij vraagt geld voor trein, taxi of benzine, krijgt vijf tot vijftig euro, maar brengt die ondanks beloften nooit terug. De man is afkomstig uit Laren, maar woont daar al geruime tijd niet meer. Daar kwamen zijn praktijken ook voor het eerst aan het licht.

Eind vorig jaar waren ook in Bussum diverse mensen opgelicht door iemand met dit soort praatjes. Niemand werd toen opgepakt.

Begin oktober kreeg S. nog een maand cel, terwijl het openbaar ministerie hem vanwege zijn ziekelijke gedrag liever in een inrichting opgenomen zag. In totaal zat de man drie maanden vast. De laatste aanhouding lukte door samenwerking van het wijkteam Wijdemeren en de recherche. De verdachte wordt nog verhoord. De politie zegt niet te mogen bevestigen dat het om Sylvester S. gaat.

Wijdemeren heeft de laatste tijd veel last van inbraken. Recent nam een insluiper laptops uit basisscholen in Nederhorst weg. Er ging het gerucht dat het om dezelfde man ging.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie