Premium

Bert de Niet: ’Ik wil jeugd en volwassenen behoeden voor diabetes’

Bert de Niet: ’Ik wil jeugd en volwassenen behoeden voor diabetes’
© ANP
Overveen

Het is de oprichter van The Share Group, Bert de Niet, er veel aan gelegen om het LAMC360 goed te laten doen ten gunste van de overheid en de mensheid. „Ik wil andere mensen - jeugdigen en volwassenen - behoeden voor diabetes.”

Hij was vroeger gewend aan drukke werkweken. Uit de tijd dat hij in IJmuiden in de haven werkte en later in het onroerend goed.

Zijn werk bracht hem financiële successen maar hij pleegde roofbouw op zijn lijf. De Niet werd al op jonge leeftijd diabeet en kreeg daarnaast ook een hartinfarct.

„Van diabetes type 1 kom je niet meer af. Na veel theorieën bestudeerd en ervaren te hebben kwam ik erachter hoe voeding, lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar samenhangen. Ik hoop dat ik andere mensen daar ook bewust van kan maken, zodat ze nog tijdig kunnen bijsturen. Diabetes type 2 hóef je niet te krijgen en dat moet je ook absoluut niet willen.”

Bij bewustwording past goed dat de regie te allen tijde bij de cliënt ligt. „We maken goede afspraken met de cliënt over het gebruik van de informatie. Alle gegevens die we van je verzamelen en weergeven in jouw gepersonaliseerde app, zijn ook van jou. De cliënt bepaalt dus zelf met wie die gegevens worden gedeeld.”

Europa

LAMC360, nu nog gevestigd in het sportgebouw op landgoed Duinlust in Overveen, is een pilotproject. In het landhuis krijgen bedrijfjes die het LAMC360 met kennis of kunde versterken gratis ruimte om hun bedrijf te voeren.

„Het is een manier van werken waar ik in geloof. Bij LAMC360 zijn inmiddels meer dan vijftig specialisten betrokken. We blijven overigens niet hier gevestigd maar zullen verhuizen naar een nieuwbouw op maat waar we goed bereikbaar zijn voor cliënten en centraal in de samenleving staan. We voeren al oriënterende samenwerkingsgesprekken met zorgverzekeraars en ziekenhuizen. Ik zie mogelijkheden voor samenwerking en onderzoek.”

„Als de samenwerking met zorgverzekeraars, overheid, medici en onze app goed loopt willen we uitbreiden in Nederland én Europa.”

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.