Eerste klasse (zondag): Vliegende start niet voldoende voor zege NVC

Eerste klasse zondag

Het lek is bij NVC nog altijd niet boven. Er werd met 4-2 van FC Uitgeest verloren en dus wacht de ploeg uit Naarden al sinds 4 november op een zege.

Het team van trainer Joeri van Gelder beleefde nog wel een geweldige start in Uitgeest. Achmad Disi opende razendsnel de score en een paar minuten later maakte Roberto de Randami er zelfs 0-2 van, door een penalty te benutten.

Daarmee zag het er uitstekend uit voor NVC, net als een week geleden, thuis tegen AFC ’34. Toen stond de ploeg uit Naarden vlak voor tijd met 2-1 voor, maar stapte het met een 2-5 nederlaag van het veld. Ook dit keer was de riante voorsprong niet voldoende. ,,Het wordt een beetje een repeterend verhaal”, zuchtte Van Gelder. ,,Voetbaltechnisch waren de betere, maar daar red je het niet mee.”

Vlak voor rust produceerde de thuisploeg de aansluitingstreffer en toen gingen bij Van Gelder al alle alarmbellen af. De coach waarschuwde zijn spelers in de rust, maar dat was tevergeefs. Giovanni Leons kreeg nog een levensgrote kans op de 1-3, maar liet deze onbenut. Daarna viel de gelijkmaker en de 3-2 voor Uitgeest volgde luttele minuten later. NVC was geknakt, al ging het nog wel wanhopig op zoek naar de gelijkmaker. In de slotminuut van de wedstrijd maakte Uitgeest uit een strafschop echter de 4-2.

Net als zeven dager eerder kwam de nederlaag hard aan bij de spelers en de staf. ,,Op vijf minuten na hebben we eigenlijk gewoon erg goed gespeeld. Iedereen is hier erg teleurgesteld over. Het was erg stil in de bus naar huis.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie