Eerste klasse (zaterdag): Huizen geeft het helemaal weg, Victoria hard onderuit

Eerste klasse zaterdag

Zeven minuten voor tijd ging Huizen nog aan de leiding tegen Argon, maar toch stapte de formatie van Arnold Klein in Mijdrecht als verliezer van het veld: 3-2.

Klein trok een pijnlijke conclusie en sprak van een mentaal probleem. ,,Als je wedstrijden over de streep wil trekken, moet je de absolute wil om te winnen tonen. Die over-mijn-lijk-mentaliteit, daar ontbreekt het bij ons blijkbaar aan.”

Gestuntel van Huizen-verdediger Wouter Bonke resulteerde al snel in de openingstreffer van Argon, waarna Olivier Blaauw het scorebord weer in evenwicht bracht. In de tweede helft had Huizen het betere van het spel en zette Quincy van Waveren de bezoekers verdiend op voorsprong. ,,Dan moet je de wedstrijd volwassen uitspelen en temporiseren”, blikte Klein terug. Dat gebeurde niet, waardoor Argon in de slotfase alsnog erop en erover ging. Een verre inworp resulteerde in de gelijkmaker, waarna een vlijmscherpe counter Huizen diep in de blessuretijd zelfs helemaal de das om deed.

Victoria ging met pijnlijke cijfers onderuit tegen CSW: 0-4. ,,Een wedstrijd met twee gezichten”, noemde Stijn van ’t Hooft het. Daarmee doelde de trainer van Victoria op het feit dat zijn ploeg in de eerste helft prima mee kon komen met de bezoekers uit Wilnis. Het voetbal was van beide kanten niet al te best, maar de Hilversummers kwamen in ieder geval niet in de problemen.

Dat was na de theepauze wel anders, want Victoria liet zich kinderlijk eenvoudig naar de slachtbank leiden door CSW. De openingstreffer viel kort na rust, waarna de koppies meteen al gingen hangen. ,,Dan moet je je rug rechten en knokken voor een resultaat, maar in plaats daarvan gaven we ons meteen al gewonnen”, mopperde Van ’t Hooft. Het resulteerde in nog eens drie tegengoals, waardoor Victoria tegen een bijzonder pijnlijke thuisnederlaag aanliep. ,,We hebben elkaar in de steek gelaten”, concludeerde Van ’t Hooft.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie