Tweede klasse (zondag): SO Soest herpakt zich, Weesp verliest spektakelstuk

Tweede klasse zondag

SO Soest heeft de uitwedstrijd bij DWS met 0-4 gewonnen. Trainer Gerrit Plomp was blij om te zien dat zijn ploeg weer eens overtuigde. ,,We hebben ontzettend goed gespeeld vandaag. Na een paar moeizame weken is dat ook wel eens lekker.”

Zo speelde SO Soest een week eerder nog met 2-2 gelijk tegen hekkensluiter PVCV en liet het daarmee belangrijke punten liggen in de strijd om de bovenste plaatsen.

In Amsterdam werd de score geopend door Wouter de Zoete en kwam de 0-2 op naam van Jorney Kappenberg. Dat was een unicum, want de rechtsback had nog nooit voor het Soestse vlaggenschip gescoord. Vijf jaar na zijn debuut schoot hij eindelijk zijn eerste doelpunt binnen.

In de tweede helft liep Soest verder weg van DWS, dat geen partij was voor de mannen van Plomp. Via Marouane Ghaddari werd het 0-3 en Thijn Horvers bepaalde de eindstand op 0-4. ,,Maar de score had ook wel twee keer zo hoog mogen uitvallen”, plaatste Plomp nog een kritische noot bij de overwinning.

FC Weesp verloor in een attractieve wedstrijd met 3-6 van Kampong, de ploeg waar in de eerste speelronde nog verrassend van werd gewonnen. Die stunt zat er dit keer niet in. ,,We hebben geen slechte wedstrijd gespeeld, maar in de laatste tien minuten zijn we weggecounterd door Kampong”, stelde trainer René van Vark vast.

Tien minuten voor tijd stond het 2-4 (doelpunten Marcin Kmiecik en Thijs Visser) voor de bezoekers, waarna Kmiecik de spanning nog wel terugbracht door zijn tweede van de middag te maken. FC Weesp speelde daarna vol op de aanval om de 4-4 te forceren, maar kreeg het deksel op de neus. Via twee goed uitgespeelde Utrechtse counters liep de achterstand op naar 3-6.

Na afloop kon Van Vark best leven met het resultaat. ,,Kampong heeft gewoon een heel goede ploeg. Het is bovendien ook een prettige tegenstander om tegen te spelen.”

Het was bovendien voor het eerst dit seizoen dat er door Weesp meer dan twee keer gescoord werd in een thuiswedstrijd. ,,Maar helaas krijgen we daar geen punten voor.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie