Zaalvoetballers FC Weesp in spektakelstuk ten onder

Zaalvoetballers FC Weesp in spektakelstuk ten onder
Weesp

FC Weesp kwam in een enerverend gevecht met De Dreef net te kort: 7-6. Een slappe openingsfase deed de bezoekers de das om.

,,De beginfase was duidelijk voor De Dreef. We starten gewoon niet scherp”, erkende Remi Lok. De captain van Weesp zag de thuisploeg in rap tempo twee doelpunten maken. Jasper Spanjerberg schoot uit een vrije trap de aansluitingstreffer binnen, waarna De Dreef de marge weer herstelde.

Weesp gaf zich echter niet gewonnen en kwam dankzij treffers van Rick van der Burg en wederom Spanjerberg op gelijke hoogte. De bezoekers kwamen in het restant van het duel nog tweemaal terug van een achterstand, maar hadden op het slotoffensief van De Dreef geen antwoord meer. De overige treffers kwamen van Thijs Visser (2) en Bart Tijnagel.

,,We hebben onszelf tekort gedaan door zo veel kansen te missen”, baalde Lok. ,,Het was een spannende wedstrijd die twee kanten op kon. Beide ploegen lieten goed voetbal zien en creëerden veel kansen, maar helaas viel het voor ons de verkeerde kant op. Balen, want we hadden er zeker meer uit kunnen halen”, concludeerde de captain.

Koploper VNS United won met 1-4 van Al-Andalus, waardoor achtervolger FC Weesp het gat met de gedoodverfde titelfavoriet zag oplopen tot negen punten.

Adelaars had het in de eigen Lunet ouderwets lastig met Ziekenhuis Amstelveen/Borstpoli: 4-7. De formatie van Paul Nagtegaal keek bij rust al tegen een 2-4-achterstand aan. In de tweede helft liepen de bezoekers zelfs uit naar 2-6. Adelaars maakte het duel nog enigszins spannend door nog tweemaal te scoren, maar een goed resultaat zat er niet meer in.

,,Het zat niet mee, maar het is wel gewoon een terechte nederlaag. Voor de volgende wedstrijden moeten we in ieder geval iets anders gaan verzinnen tegen deze gasten”, doelde Nagtegaal op het feit dat Adelaars ook in Amstelveen al onderuit was gegaan. Julian van der Lek, Ferry de Bruijn, Irving Liesdek en Garrett Jones scoorden namens Adelaars.

1461 Soest was met 7-4 te sterk voor hekkensluiter FCV. De Soesters kwamen wat laat op gang, maar kwamen in eigen zaal geen moment in de problemen. Bij rust ging de formatie van Muhammed Kucuk met ’slechts’ 2-1 aan de leiding en in de tweede helft werd definitief afstand genomen van de bezoekers uit Veenendaal. Uzeyir Ilbay (3), Ali Coban (2) en Jorney Kappenberg verzorgden de doelpuntenproductie.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie