OM eist tot 26 jaar voor ’vergismoord’ Utrecht

SCHIPHOL

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de zaak rond de Utrechtse ’vergismoord’ gevangenisstraffen geëist tot 26 jaar. De 31-jarige Hakim Changachi werd op 12 januari 2017 voor zijn woning aan de Faustdreef in Utrecht-Overvecht doodgeschoten. Volgens het OM zijn de verdachten Guyno O. (26) en Ferrel T. (32) verantwoordelijk voor deze liquidatie. Zij hoorden allebei 26 jaar eisen.

De moord was een vergissing. Het eigenlijke doelwit was Khalid H., die in dezelfde flat woonde als Changachi. Twee dagen later ging opnieuw een moordcommando op pad om H. alsnog te liquideren. H. rook onraad en waarschuwde de politie. Die was tijdig ter plaatse en zette de achtervolging in. De auto van de verdachten crashte op de A1 en de politie kon de twee inzittenden aanhouden.

Het OM eiste vorige week acht jaar cel tegen de chauffeur van de auto. Medeverdachte Marciano D. (27) hoorde maandag twaalf jaar tegen zich eisen.

Gecrasht

De twee zijn destijds aangehouden bij Hilversum. Z. sloeg op de vlucht toen de politie in Overvecht zijn Skoda wilde controleren. Tussen Hilversum en Huizen raakte de auto van de weg en werden twee vuurwapens uit de auto gegooid. Z. ontkent dat hij wapens heeft gezien. Zijn passagier Marciano D. gaf aan dat hij lag te slapen in de auto. Z. heeft verklaard dat hij een ritje maakte voor 2000 euro. Hij dacht dat het om drugs ging.

Lees ook:

Verdachte vergismoord zelf gedood

’Ik wist niet dat ik op een moordmissie was’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.