Diefstal laptops dupeert twee basisscholen Nederhorst

Diefstal laptops dupeert twee basisscholen Nederhorst
Kortenhoef

Twee basisscholen in Nederhorst den Berg zijn slachtoffer geworden van een insluiper. Die ging er met handenvol laptops en tablets vandoor. Doelwit waren de Meester Kremerschool aan de Reigerlaan en de Jozefschool aan de Dammerweg.

Bij de Meester Kremerschool gaat het om een aantal Chromebooks, bij de Jozefschool om minimaal tien tablets. Precieze aantallen wil de politie niet geven. De insluiper bezocht woensdag 30 januari na schooltijd de Jozefschool. Een dag later was de Meester Kremerschool het doelwit van een insluiper.

Middagpauze

Daar wist de dief tijdens de middagpauze de school in te komen via een raam dat openstond om te luchten.

Dagen eerder zou er bij de Meester Kremerschool een verdachte man gezien zijn, de politie wil graag in contact komen met mensen die meer informatie hebben.

De geruchtenmachine rond de scholen draait intussen op volle toeren over mogelijke daders, maar getuigen zijn er nog niet, weet een van de directeuren.

De Chromebooks zijn overigens beveiligd, volgens de directeur heeft de dief er niets aan. Het is de zoveelste inbraak de afgelopen weken in Nederhorst den Berg, dat net als de andere Wijdemeerse dorpen flink last heeft van inbrekers en insluipers.

De politie onderzoekt de diefstallen en heeft nog geen verdachte op het oog. Of het op beide basisscholen om dezelfde dader gaat kan de politie op dit moment nog niet aangeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie