Rugby:’t Gooi verslaat Castricum en behoudt koppositie, Hilversum langs DIOK naar tweede plek

Rugby:’t Gooi verslaat Castricum en behoudt koppositie, Hilversum langs DIOK naar tweede plek
Hilversum toonde karakter in de topper tegen DIOK.
© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Rugby

’t Gooi heeft zijn ongeslagen reeks voortgezet met een zwaarbevochten overwinning op Castricum: 22-11.

Al vroeg in de wedstrijd opende de koploper van de Championship Poule van de Ereklasse de score, dankzij een prima uitgespeelde aanval van de driekwarters die door Te Campbell werd afgerond. Ondanks de sterke wind wist Melvin Gale ook nog eens de conversie te benutten en score naar 7-0 te tillen.

De thuisploeg kreeg vervolgens nog enkele mogelijkheden, maar slaagde er niet in de score verder uitbreiden, waarna het duel steeds meer veranderde in een strijd die zich op het middenveld afspeelde.

Halverwege de eerste helft verloren beide ploegen een bepalende speler. Joey van Vliet moest het veld geblesseerd verlaten en datzelfde gold voor Castricummer Tom Hilstone. De Nederlands international liep een gebroken enkel op.

De bezoekers toonden zich niet van de leg. Eerst scoorde Castricum met de wind in de rug vanaf de middenlijn uit een penaltykick, om zo de score terug te brengen tot 7-3. En vervolgens brak de fullback van Castricum vanuit het eigen 22-meter-gebied door de defensie van ’t Gooi heen om de gasten zelfs op voorsprong te zetten: 7-8.

Vlak voor het verstrijken van de eerste helft scoorde ’t Gooi echter met een sterke scrum en een opening via de blind side (12-8) en zo ging de club uit Naarden toch nog met een kleine voorsprong de rust in.

In de tweede helft voerde ’t Gooi de druk op met sterke scrums, waarbij het dominante Gooise pack de gasten telkens naar achteren zette. Via man of the match Robin Kok werd de score verder uitgebreid naar 17-8.

Met de vierde try van de wedstrijd stelde de regerend landskampioen zowel de zege als een bonuspunt veilig: 22-8. Uiteindelijk bracht Castricum de eindstand via een penaltykick nog op het scorebord.

Ondanks drie gele kaarten kon ’t Gooi terugkijken op een belangrijk en goede overwinning en is het weer een stap dichterbij een mogelijke finaleplaats.

Met veel passie en strijd heroverde Hilversum de tweede plek, door het Leidse DIOK te verslaan: 20-19. In een gelijkopgaande wedstrijd waren het de bezoekers uit Leiden die halverwege de eerste helft de score opende, om vervolgens ook de conversie te verzilveren: 0-7.

Vervolgens was het de beurt aan Hilversum. Via een krachtige aanval lukte het Chesney Crosby om te scoren: 5-7.

Vlak voor rust wist DIOK zijn voorsprong echter toch weer uit te bouwen: 5-12.

Kort na de pauze lukte het Hilversum om door de verdedigingslinie van DIOK te breken. Josh Cascoigne bracht het verschil terug tot 10-12. Naar mate de wedstrijd vorderde, slaagde Hilversum er in om meer in zijn spel te komen. Kieran Hogg scoorde een belangrijke try en Marcus Holden tilde de score met een geslaagde conversie naar 17-12.

DIOK moest vervolgens een gele kaart incasseren, waarop Hilversummer Marcus Holden de resterende penalty benutte: 20-12.

Met nog een paar minuten te gaan wist DIOK nog wel te scoren en het verschil tot slechts een punt terug te brengen, maar verder liet de thuisploeg het niet komen, waardoor de tweede plaats van de Leidenaars werd overgenomen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie