Handballers Eemland stelt na rust alsnog orde op zaken tegen reserves Hellas

Handbal

HV Eemland begon dramatisch aan het seizoen, maar heeft zich inmiddels nadrukkelijk gemengd in de strijd om het kampioenschap in de tweede divisie A.

De equipe van Bessel Grift was zaterdagavond met 31-25 te sterk voor Hellas 2, terwijl koploper U.S. met 24-22 onderuit ging bij NHC 2. Het verschil tussen beide ploegen slonk daardoor tot slechts één schamel puntje. ,,Voor zo’n weekend teken je natuurlijk van tevoren”, zei Grift tevreden. Toch was de coach van Eemland niet echt te spreken over het spel van zijn ploeg. ,,We speelden gewoon een slechte eerste helft”, concludeerde Grift. ,,We kwamen heel slecht uit de startblokken. Onderschatting wil ik het niet noemen, maar ik zag wel iets van gemakzucht in de ploeg.”

Het resultaat was een 13-14 achterstand bij rust en dus moest Eemland in de tweede helft in de achtervolging. ,,Je brengt jezelf in de problemen en dat is gewoon zonde”, stelde Grift, die geen donderspeech hield tijdens de rust. ,,Die jongens wisten prima wat er moest gebeuren in de tweede helft en dat hebben ze dan ook gedaan.” Dat bleek, want Hellas werd na rust met de rug tegen de muur gezet en kwam nog maar elf keer tot scoren. Eemland boog de achterstand in rap tempo om tot een riante voorsprong, die geen moment meer in gevaar kwam. Toen na het laatste fluitsignaal bleek dat koploper U.S. had verloren werd door Eemland een klein feestje gevierd. ,,Daar hebben we een extra biertje op gedronken”, lachte Grift, die hoopt dat zijn formatie het zaterdag minder spannend maakt als hekkensluiter CSV op bezoek komt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie