Ritmische gymnastes van GTVH stabiel in ’geweld’ van de eerste divisie

Ritmische gymnastiek

De zes ritmisch gymnastes van GTVH hebben zich het afgelopen weekend keurig staande gehouden in het geweld van de eerste divisie.

Doordat de sport vrij klein is, zijn vorig jaar het A- en het B-niveau samengevoegd. Pas bij de finale wordt dit weer gesplitst.

Zaterdag was het de beurt aan de drie junioren. Zij reisden af naar Amsterdam. Zo’n eerste landelijke plaatsingswedstrijd is toch altijd weer spannend, maar het trio hield zich prima staande.

Eline Houtman, vorig jaar nog uitkomend in de tweede divisie, liet zien dat zij zeker thuishoort op dit niveau. Bij de junioren 2005 behaalde ze een goed resultaat, hetgeen beloond werd met zilver.

Hannah Johnson (junioren 2006) draaide een nette knotsoefening en een heel mooie baloefening. Zij wist beslag te leggen op een verdienstelijke zesde plaats.

Mette Welp kwam uit bij de junioren 2004. Snipverkouden verscheen zij aan de start. Erg lastig om vlekkeloze oefeningen te draaien als je niet fit bent, zeker de pittige oefeningen die Welp heeft. Toch werd zij nog heel mooi vijfde.

Op zondag mochten de senioren en pre-junioren aantreden in Utrecht. Nora Kuipers (pre-junior) draaide twee stabiele oefeningen. Met name met de hoepel ging het alweer veel beter dan tijdens de districtswedstrijd. Ze behaalde een zevende plaats.

Senioren Mieke Holwerda en Floor Streutker waren vandaag zeer aan elkaar gewaagd. Streutker, al de hele week geveld door de griep, komt dit jaar ook voor het eerst uit in de eerste divisie. Met name hoepel verliep heel goed.

Holwerda had de lat iets te hoog gelegd voor zichzelf, waardoor haar oefeningen niet zo verliepen zoals ze bedacht had. Streutker en Holwerda hadden in alle rondes nagenoeg gelijke punten en eindigden nog net in de toptien, respectievelijk achtste en negende.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie