Spelers verlengen contract bij Zuidvogels

Spelers verlengen contract bij Zuidvogels
Ricardo Tat doorliep de hele jeugdopleiding van Zuidvogels.
© Foto Hugo Roozendaal
Huizen

Zuidvogels is erin geslaagd een viertal spelers langer aan zich te binden. De eersteklasser uit Huizen bereikte afgelopen week overeenstemming met Ricardo Tat, Richard Gooijer, Ivo de Heus en Jorni Camps over een verbintenis voor volgend seizoen.

Voor Camps, die een verleden heeft in de jeugdopleidingen van Ajax en Almere City, was de contractverlenging bij Zuidvogels als vanzelfsprekend. ,,Het is een club die de ambitie heeft om op korte termijn terug te keren in de hoofdklasse. Ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen. Daarnaast beschikt de club over een prachtige accommodatie en we hebben een heel leuk team. Alle ingrediënten zijn aanwezig om volgend seizoen met elkaar verder te gaan”, zegt de 22-jarige inwoner van Eemnes.

Camps maakte afgelopen zomer de overstap van hoofdklasser Eemdijk, waarmee hij kampioen werd in de hoofdklasse B. ,,Ik heb bewust de stap naar Zuidvogels gemaakt, omdat ik het plezier in het voetbal min of meer verloren was. Na mijn tijd bij Ajax en Almere City werd de stap naar Eemdijk ondanks het kampioenschap ook niet wat ik er helemaal van verwacht had. Bij Zuidvogels valt alles wel op zijn plek en ik speel vrijwel alles. Dat is voor mij doorslaggevend.”

De 26-jarige in Amsterdam woonachtige Tat doorliep de gehele jeugdopleiding van Zuidvogels en kan zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten. Voor de 33-jarige Gooijer wordt het nieuwe seizoen een kans op revanche, aangezien de verdediger vooralsnog met een slepende enkelblessure kampt. Middenvelder De Heus (31) zal volgend seizoen aan zijn derde jaar bij Zuidvogels beginnen.

Eerder deze maand liet Zuidvogels al weten dat in Amersfoorter Michael van den Berg (huidige trainer van SDC Putten) een opvolger werd gevonden voor de vertrekkende trainer Juan Fernandez Coto. De oefenmeester vertrekt na vier seizoenen bij Huizen om aan de slag te gaan bij Zaanlandia.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie