Hilversums sportproject voor kids met overgewicht

Hilversums sportproject voor kids met overgewicht
Hilversum

Er komt een sport- en dieetproject voor kinderen in Hilversum met overgewicht.

Het initiatief komt van buurtcoach Femke van Tongeren Ferwerda, buurtsportcoach in Hilversum Zuid. Zij is een samenwerking aangegaan met kinderopvang BINK en de American footballers van Hilversum Hurricanes.

De laatste jaren is het regelmatig in het nieuws: kinderen worden gemiddeld steeds zwaarlijveriger. Een kwestie van (te) weinig beweging en ongezond eten (junkfood). Daarom heeft Femke van Tongeren Ferwerda de aanzet gegeven tot een project dat een aantal jongeren uit Hilversum op een ander spoor moet zetten. Er is ook een diëtiste betrokken.

Kids van zeven tot en met elf jaar kunnen gratis meedoen aan het Flag Project. Kinderen voor wie de stap naar een sportclub lastig is en die buiten de gymnastieklessen op school nauwelijks bewegen, kunnen tien weken lang gaan trainen bij Hilversum Hurricanes. American football is een harde sport, maar voor kinderen gelden andere regels. Het ’flagfootball’ is de non-contactvorm van deze Amerikaanse sport.

Maurice Tielen, speler van de Hurricanes: „We gaan van start als we een stuk of tien à vijftien kinderen bij elkaar hebben. We verwachten niet dat iedereen na tien weken afgetraind en topfit is, maar misschien kunnen we ze een zetje geven en laten merken hoe leuk teamsport is.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie