Vijfde klasse (zondag): Geinburgia verliest van titelconcurrent Kismet

Vijfde klasse zondag

De competitie is pas net over de helft, maar voor Geinburgia breken er al cruciale weken aan in de strijd om het kampioenschap. Wat dat betreft leed de koploper een dure 0-2 nederlaag tegen Kismet. In plaats van een concurrent af te schudden, neemt de spanning nu juist verder toe.

Begin dit seizoen won Geinburgia met 2-3 van Kismet en daar was trainer Peter van Buuren zelf verbaasd over, omdat die ploeg geldt als angstgegner. Dat bleek ook nu weer, want eigenlijk kwamen de Driemonders er nauwelijks aan te pas. Aanvaller Geoffrey van Vliet sprak dan ook van een terechte nederlaag. ,,Zij waren vandaag gewoon net wat beter. Wij konden ook niet brengen wat nodig was om te kunnen winnen van dit Kismet.”

Dat had te maken met het ontbreken van de juiste vorm, maar volgens Van Vliet ook vanwege de blessures waarmee Geinburgia momenteel kampt. Daardoor moest Van Buuren improviseren en stond niet het ideale elftal binnen de lijnen.

Van Vliet wilde niet te lang stil staan bij de nederlaag, omdat de volgende belangrijke wedstrijd zich alweer aandient. Zondag gaat Geinburgia namelijk op bezoek bij een andere directe concurrent in de strijd om het kampioenschap, DRC. Die ploeg staat - met één wedstrijd minder gespeeld en drie punten achterstand - op de tweede plaats. ,,We hebben de eerste wedstrijd van een belangrijke reeks dan wel verloren, maar er komen nog genoeg kansen aan. Als we de komende twee wedstrijden winnen dan is er weinig aan de hand voor ons.”

Na DRC-uit ontvangt Geinburgia ook nog eens WV-EDW, de huidige nummer vier van 5D.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie