Breien in de bieb van Loosdrecht en Muiden op Warme Truiendag

Breien in de bieb van Loosdrecht en Muiden op Warme Truiendag
Logo van de Warme Truiendag.
Loosdrecht, Muiden

De jaarlijks terugkerende dag in februari die als Warme Truiendag bekend staat trekt steeds meer deelnemers. Ook de bibliotheken in Loosdrecht en Muiden gaan op vrijdag 15 februari meedoen.

In Loosdrecht komt wekelijks een vaste groep van de haakclub Haak Maar Aan in de bieb bijeen. ,,De dames maken dekens en mutsen en sjaals die naar goede doelen gaan”, vertelt Fleur Jansen van de Loosdrechtse bibliotheekvestiging. Op Warme Truiendag wordt er in de Loosdrechtse bieb ook gebreid. Van 14.30 tot 16.00 uur is iedereen welkom. In de Muidense bieb wordt niet wekelijks gebreid, maar vrijdag 15 februari wel. Van 15.00 tot 17.00 uur zijn breiers (beginners en gevorderden) welkom. Voor wie in de bieb aan een nieuw breiwerk wil beginnen, luidt het advies zelf wol en een patroon mee te nemen.

Landelijk doen er dit jaar, de dertiende editie van Warme Truiendag, ruim 188.000 mensen mee. Het idee achter de Warme Truiendag is dat de verwarming een graadje lager gezet kan worden als je een warme trui draagt. Het motto van deze landelijke dag is ’Verwarm je zelf, niet de wereld’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie