Beeld Grégoire weg bij Singer, nieuw werk aangekocht

’Hand en voet in omhelzing’ werd eind 2017 voor het Singer Museum in Laren geplaatst.© STUDIO KASTERMANS

Bert-Jan van Oel
Laren

Het beeld ’Hand en voet in omhelzing’ van Pépé Grégoire, dat voor Singer Laren staat, verdwijnt binnenkort. Er komt een ander kunstwerk voor in de plaats.

Het beeld werd in november 2017 neergezet op het pleintje voor het toen net verbouwde theater bij het museum in Laren. Het is altijd de bedoeling geweest dat er een cyclus van beelden voor Singer Laren zou komen - dus niet voor eeuwig hetzelfde. Buurtbewoners waren gesteld geraakt op het beeld en wilden ’Hand en voet in omhelzing’ graag behouden. Maar het kunstwerk gaat terug naar de maker, Pépé Grégoire.

Singer verwierf wel een ander beeld van de Larense kunstenaar, ’Masker II’ geheten. Het werd in 2003 voltooid. Het museum maakte bekend dat er van Grégoire in 2020 een tentoonstelling zal komen en dat hij dan ook de Singer Prijs voor zijn oeuvre zal ontvangen.

„Pépé is een van de beste beeldhouwers van Nederland. Zijn werk is eigenzinnig en grensverleggend”, vindt museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm.

Singer heeft inmiddels drie beelden van Grégoire in bezit. Naast ’Masker II’ zijn dat een bronzen afbeelding van Emke Raassen-Kruimel, die van 1974 tot 2009 conservator en hoofd van het museum was, en het werk ’Windkracht 20’ uit 2006.

Het is de bedoeling dat het nieuw aangekochte ’Masker II’ zo spoedig mogelijk in de beeldentuin van Singer zal worden geplaatst. Voor de tentoonstelling in 2020 met werk van Grégoire zullen veel beelden die nu elders, al dan niet in het openbaar, staan, in bruikleen worden genomen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.