Gehaaide telefoondieven slaan toe bij kleine winkels en bedrijven

Gehaaide telefoondieven slaan toe bij kleine winkels en bedrijven
Alkmaar

De politie waarschuwt voor twee telefoondieven die de afgelopen tijd hebben toegeslagen bij enkele kleine winkels en bedrijven. Het duo ging er onder andere bij enkele kapperszaken met telefoons van door.

Mogelijk zijn de twee in heel Noord-Holland actief. Zo zijn bij de politie in elk geval diefstallen in Hoorn en Alkmaar bekend.

De mannen gaan volgens de politie als volgt te werk: beide mannen komen de winkel of het bedrijfspand binnen en één van hen leidt in gebrekkig Engels het personeel af. Vaak loopt de man met een folder te wapperen, waardoor hij nog meer verwarring zaait.

(Lees ook: Telefoon gestolen uit kapsalon in Zaandam)

De tweede persoon kijkt ondertussen waar mobiele telefoons liggen en probeert deze te stelen. Variatie op de werkwijze is dat een van hen een folder op een mobiele telefoon legt en na een kort gesprek de folder weer oppakt, tegelijk met de telefoon.

Het gaat om mannen van 20 tot 22 jaar oud, met een lengte van 1.60 tot 1.65 meter en een licht getint uiterlijk. De ene heeft een tenger postuur en donkerbruin haar (van achteren en de zijkanten kort, bovenop stijl en langer).

De andere heeft een normaal postuur en heeft kort donkerbruin haar. Kenmerkend is dat één van de mannen is gezien in een zwarte lederen jasje, waarvan de linker-rugzijde is voorzien van een halve ‘skull’ (doodshoofd), mogelijk afgezet met strassteentjes. De twee rijden mogelijk in een donkerblauwe (sedan) personenauto met witte kentekenplaten.

De politie vraagt mensen die het tweetal in hun zaak aantreffen om 112 te bellen.

Meer nieuws uit Amsterdam

Keuze van de redactie