Blaricumse oplichter aangehouden, 167 gedupeerden doen aangifte

Blaricum

Een 42-jarige oplichter uit Blaricum is dinsdagochtend aangehouden in zijn woning omdat hij klanten van zijn webwinkel zou oplichten. Er zijn maar liefst 167 aangiftes gedaan tegen de man.

De politie kwam de man eind september op het spoor. Er kwamen steeds meer aangiftes binnen van klanten die wat bestelden bij de webwinkel, afrekenden maar nooit wat ontvingen. Het ging hier bijvoorbeeld om witgoed, zonneschermen en jacuzzi’s. Klanten en dus ook de aangiftes kwamen uit heel het land. De bedragen die de slachtoffers hebben betaald lopen uiteen van 170 euro tot 1.500 euro. Hoeveel de oplichter in totaal heeft buitgemaakt wil een politiewoordvoerster niet zeggen: „Hier willen we nog niets over melden. Dit gaan wij gebruiken tijdens verhoren.”

Uiteindelijk kon de oplichter aangehouden worden in zijn woning. Hij word verdacht van fraude met online handel, faillissement fraude, identiteitsfraude en valsheid in geschrifte.

De Blaricummer bleek daarnaast gebruik te maken van een zogeheten katvanger, iemand die, meestal tegen betaling, een bedrijf of een bankrekening op naam heeft om zo de werkelijke eigenaar buiten schot te houden. Tegen deze persoon loopt nog een onderzoek.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.