Blaricums team gaat jagen op belemmeringen

Blaricums team gaat jagen op belemmeringen
Blaricum

Rob Bruintjes, fractievoorzitter van Democratisch Alternatief Blaricum (DAB) gaat, naar voorbeeld van Laren, ook in Blaricum een toegankelijkheidsteam opzetten.

Dat heeft hij deze week besloten na een gesprek met de initiatiefneemster van het Larense team, Irmy Vos. Bruintjes liet zich door Vos bijpraten over alles wat er komt kijken bij het opzetten van zo’n team. Zo was hij met name geïnteresseerd in de wijze waarop Vos alle meldingen registreert die bij haar binnenkomen over voor gehandicapten belemmerende situaties op straat. Zaken als uitstallingen bij winkels, boomwortels die de bestrating op trottoirs omhoog drukken, slecht geplaatste paaltjes of hekjes en geparkeerde auto’s op de stoep.

Deze meldingen verwerkt Vos in wandelingen die zij en haar team met een zekere regelmaat maakt met wethouder Ton Stam en zijn medewerkers van groen en verkeer. Tijdens die wandelingen wordt beoordeeld of zo’n situatie kan worden aangepakt en hoe dat gebeurt.

Bruintjes, die dinsdag in de Blaricumse gemeenteraad officieel melding maakte van zijn voornemen, noemde het gesprek met Vos ’zeer inspirerend’. Hij gaat ervoor zorgen dat ook Blaricum zo’n team krijgt en zal daar in de beginfase actief zelf bij betrokken zijn. Na verloop van tijd moet het nieuwe toegankelijkheidsteam zelfstandig gaan functioneren.

Het eerste dat Bruintjes nu te doen staat, is ervaringsdeskundigen om zich heen verzamelen die samen een team kunnen gaan vormen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland