Eemnes: wethouder Jan van Katwijk per direct weg

Jan van Katwijk neemt ontslag als wethouder van Eemnes.
© Gemeente Eemnes
Eemnes

Jan van Katwijk is maandag per direct opgestapt als wethouder namens DorpsBelang in het college van B en W van Eemnes.

In een verklaring laat Van Katwijk weten dat zijn profiel en de wijze van invulling van de functie niet aansluiten bij de wensen en verwachtingen van zijn partij DorpsBelang. Na een serieuze evaluatie met belanghebbenden besloot hij zijn ontslag aan te bieden.

Van Katwijk trad op 23 april 2018 aan als wethouder nadat DorpsBelang bij de raadsverkiezingen een nieuw college vormde. Zijn belangrijkste portefeuille was de ruimtelijke ordening. Ook kreeg hij het Huis van Eemnes, het nieuwe sport- en cultureel centrum, onder zijn hoede. DorpsBelang was tegen de bouw, maar een meerderheid van het dorp en de gemeenteraad was voor.

Eerder deze maand botste hij met zijn eigen partij bij de bespreking van de bouwplannen voor sportcentrum De Hilt (dat naar het Huis van Eemnes gaat). De bouw van dure koopwoningen daar werd door de fractie van DorpsBelang van tafel geveegd en zonder tegensputteren zette Van Katwijk in de vergadering een streep door de plannen. En dan nu een streep door zijn eigen wethouderschap.

Dinsdag vergadert het college over de waarneming van Van Katwijks portefeuilles tot er een opvolger gevonden is.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.