Larense kanjer knalt 100 kilometer over Weissensee

Froukje (rechts) en Mirte.
© Foto Francine Boogaard
Weissensee

Froukje Boogaard (10) uit Laren heeft vrijdag een honderd kilometer lange schaatstocht volbracht op de Weissensee in Oostenrijk, waar de Alternatieve Elfstedentocht wordt verreden. Dat meldde haar moeder vrijdagmiddag.

Froukje reed voor goededoelenorganisatie Weissensee4kids. Die zamelt geld in voor Orange Babies en het Ronald McDonald Huis.

De Larense scholiere was ingeschreven voor de 50 kilometer, voor een 10-jarige ook al geen sinecure. Maar ze had haar zinnen erop gezet honderd kilometer te schaatsen en dat is haar nog gelukt ook. Daarme evenaart ze, zo meldt haar moeder, de prestatie van haar teamgenoot Mirte Heeringa uit Blaricum. Die kwam afgelopen dinsdag op het ijs ten bate van skate4air.

Het Elfstedenvirus heeft Froukje danig te pakken. Pas vorig jaar begon ze met schaatslessen en nu al legt ze op natuurijs niet vijftig kilometer af maar het dubbele. Dat belooft wat voor de toekomst.

Froukje raakte in de greep van het schaatsen doordat haar ouders, Francine en Martijn, de afgelopen twee jaar elk een keer de Alternatieve Elfstedentocht reden. Ze heeft het dus niet van een vreemde.

Lees ook: Froukje (10) maakt droom waar op de Weissensee

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.