Facelift voor Oude Haven en Aanloophaven in Huizen

Facelift voor Oude Haven en Aanloophaven in Huizen
Bommetje XXL in de Huizer haven.
© Archieffoto: Studio Kastermans
Huizen

In de komende maanden gaat de gemeente Huizen de Oude Haven en de Aanloophaven opknappen.

Dat meldde D66-wethouder Marlous Verbeek na een brandbrief van de initiatiefgroep Huizen Haven van ’t Gooi en vragen van de VVD.

Verbeterpunten

De gemeente heeft een Havenwerkgroep samengesteld. De Oude Haven en de Aanloophaven zijn eind november ’geschouwd’. Dit heeft een lange lijst met verbeterpunten opgeleverd. Voor de reguliere zaken is geld beschikbaar. Die pakt de gemeente voor de zomer aan. Het gaat onder meer om het schoonmaken van steigers en gebouwen, het onderhouden van installaties en het verbeteren van de website.

Camera’s

Voor de kosten van een groot aantal andere maatregelen komt de wethouder in maart terug bij de gemeenteraad. Het gaat om verbetering van de veiligheid (trappen, reddingsmiddelen, camera’s), de wifi, steigers, sanitaire voorzieningen en andere faciliteiten (picknicktafels, vergroening van de kade).

Niet lang

Op de vraag van Rik de Bruijn (Leefbaar Huizen) of alles voor de zomer geregeld is, antwoordde Verbeek: ,,Wij willen er niet lang mee wachten”. Daar kwam de wethouder, opvallend genoeg, mee weg.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie