Oorkonde voor huttenbouwers van project Nacht Zonder Mama in Weesp

Oorkonde voor huttenbouwers van project Nacht Zonder Mama in Weesp
Burgemeerst Van Bochove toont de oorkonde die de kinderen krijgen.
© Foto Gemeente Weesp
Weesp

Burgemeester Bas Jan van Bochove en wethouder Astrid Heijstee van Weesp hebben woensdagmiddag vijf kinderen een oorkonde gegeven voor het bouwen van het ’mooiste huis’ tijdens de actie Nacht Zonder Mama.

Het om Kaylie Menig, Melissa van der Meulen, Nienke Verschuren, Femke Rakers en Melissa Bos.

In de nacht van 28 op 29 september vorig jaar hebben deze leerlingen van de P.C. Hooftschool en de Jozefschool in Muiden meegedaan aan de vierde editie van Nacht Zonder Mama. Bij Fort Uitermeer werden hutten gebouwd van afvalmateriaal. Net als zwerfkinderen in Zuid-Afrika was dat hun onderkomen voor de nacht.

De actie is een initiatief van Rotary Weesp. Er is bijna 1300 euro mee opgehaald.

Door de inzet van de schoolkinderen kan het geld worden overgemaakt aan het Nosa-project van Kinderfonds MAMAS in Zuid Afrika.

Na de nacht, die best een beetje koud was (maar gelukkig bleef het droog!), hebben wethouder Heijstee en directeur Joep Verboeket van Kinderfonds MAMAS de mooiste hut aangewezen.

De bouwers van deze hut werden door burgemeester Van Bochove en wethouder Heijstee op het gemeentehuis ontvangen. Onder het genot van een lunch en wat lekkers mogen zij vertellen hoe spannend het die septembernacht was.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie