Licht op groen voor woonproject Huizer-maatjes

Licht op groen voor woonproject Huizer-maatjes
De toekomstige bewoners van de nieuwbouw aan de Trekkerweg.
© Foto: Stichting Huizer-maatjes.
Huizen

Huizer-maatjes, het woonproject voor jongvolwassen met een verstandelijke beperking, is vlotgetrokken. De gemeente en De Alliantie hebben alsnog overeenstemming bereikt over de verkoop van een braakliggend stuk grond aan de Trekkerweg.

Een maand geleden kwam aan het licht dat het project op losse schroeven stond. De gemeente wilde de garantie dat De Alliantie de relatief goedkope grond (met een maatschappelijke bestemming) in de toekomst niet voor bijvoorbeeld de bouw van dure woningen zou benutten. Dat zou alleen kunnen als er opnieuw over de grondprijs onderhandeld zou worden. De corporatie voelde daar niets voor. Volgens wethouder Roland Boom was het contract al een paar keer heen en weer geschoven. ,,Zij halen die clausule eruit en wij stoppen hem er weer in.”

Op de vlakte

Gevraagd naar stand van zaken houdt Jacobien Middelkoop, secretaris van Stichting Woongroep Huizer-maatjes, zich tegenover deze krant op de vlakte. Het onderkomen voor de woongroep gaat er komen, benadrukt zij, maar wanneer, dat is nog onduidelijk. Als alles volgens plan verloopt, zouden eind 2020 de deuren open kunnen.

Goed nieuws

Een woordvoerder van de gemeente Huizen komt met goed nieuws. ,,De voortgang van het traject Huizer-maatjes verloopt voorspoedig. Het streven is dat het college hier op 12 februari een besluit over kan nemen.” Ook bij De Alliantie staat volgens een woordvoerder inmiddels het licht op groen. ,,De drie betrokken partijen vinden elkaar in de gezamenlijke belangen voor deze kwetsbare doelgroep én het doel om hen te huisvesten. In dat licht zijn we het nieuwe jaar direct goed van start gegaan met een prettig en constructief overleg met de gemeente.” De Alliantie verwachten dit kwartaal de grondoverdracht te tekenen, uiteraard in afwachting van instemming van de gemeenteraad. ,,Wij zijn positief gestemd en hopen dit jaar een start te maken met de bouwactiviteiten.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie