VVD-vragen over afblazen wandeltocht Huizen

VVD-vragen over afblazen wandeltocht Huizen
Huizen

De VVD-fractie heeft vragen aan het college gesteld over berichten in de media dat de organisatie de avondvierdaagse 2019 in Huizen heeft afgelast.

De belangrijkste oorzaak voor het afblazen - zo lezen de liberalen - is het gebrek aan verkeersregelaars, waardoor de organisatie geen garantie kan geven voor een veilig verloop. ,,Wij vinden dit een belangrijk evenement voor de Huizer schooljeugd waar sport en bewegen onder de aandacht van de hele Huizer bevolking wordt gebracht en de jeugd vanachter het ‘computerscherm’ vandaan moet komen.”

Op de hoogte

Vandaar dat de VVD het college nu aan de tand voelt. ’Is het college op de hoogte van dit probleem?’, luidt de eerste vraag. En: ’Is er over deze kwestie contact geweest tussen de organisatie en het college?’. De VVD’ers willen verder weten of het mogelijk is dat het college nu samen met de organisatie onderzoekt welke ondersteuning de gemeente aan de organisatie kan geven om deze editie nog mogelijk te maken. En op deze manier deze ’mooie Huizer traditie’ in ere gehouden kan worden. De vragenstellers zien de antwoorden graag tegemoet voor of tijdens de komende vergadering van de raadscommissie sociaal domein van woensdag 22 januari.

Betreurt

PvdA-wethouder Maarten Hoelscher meldde deze week al via Twitter dat het college het afblazen van de avondvierdaagse betreurt. ,,We gaat zo spoedig mogelijk om tafel met organisatie om te kijken wat we kunnen doen om dit ’gezonde’ evenement voor onze jeugd te 'redden.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie