Ruzie over elektrische laadpalen bij tankstation in Muiden

Ruzie over elektrische laadpalen bij tankstation in Muiden
Muiderberg

De aanleg van vier laadpalen voor elektrische auto’s op verzorgingsplaats de Hackelaer in Muiden zorgt voor gevaarlijke situaties. Dat stelde de eigenaar van Wegman Muiden bij de bestuursrechter in Utrecht. Wegman is exploitant van het benzinestation en het wegrestaurant op die verzorgingsplaats.

Eigenaar Frans ter Beek van het bedrijf stelt dat een ander bedrijf heel dichtbij elektrische laadpalen gaat neerzetten. Hij heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat daarom voor de rechter gesleept. De minister heeft een vergunning gegeven aan het bedrijf Fastned om vier snel-laadpalen neer te zetten op de verzorgingsplaats aan de snelweg A1 bij knooppunt Muiderberg.

Fastned vertelde dat het bedrijf al zeven jaar geleden een vergunning heeft aangevraagd. Na een loting kreeg het bedrijf de licentie. Fastned is al jaren actief en is blij dat het in de buurt van Amsterdam mogelijkheden krijgt. Want elektrisch rijden is in opkomst maar het gebeurt vooral in de Randstad. Volgens de minister is dat geen probleem en is er niets mis met de vergunning.

Volgens Ter Beek gaan er auto’s op die plek door elkaar heen rijden en dat is gevaarlijk bij zijn tankstation. Ter Beek heeft zelf ook vergunning gekregen, maar tegen zijn vergunning wordt steeds bezwaar gemaakt. Hij benadrukte dat het plan van Fastned ook gevaarlijk is. Die grote laadpalen zijn brandgevaarlijk, betoogde hij.

De rechter doet over zes weken uitspraak.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie