Aantal misdrijven in Baarn daalt verder

Aantal misdrijven in Baarn daalt verder
In juni werden twee jongens betrapt bij een poging tot inbraak aan de Dalweg.
© Archief Caspar Huurdeman
Baarn

Opnieuw is afgelopen jaar het aantal misdrijven in Baarn gedaald. Acht procent minder dan in 2017. Daarmee zet de daling zich verder voort. Dat meldt de gemeente Baarn.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat er opnieuw een daling zou zijn, nadat Baarn begin vorig jaar een flink aantal inbraken te verwerken kreeg. Liefst 133 keer werd er ingebroken. Baarn stond lange tijd in de top 10 van het aantal inbraken in Nederland, afgezet tegen de bevolkingsgrootte. De tweede helft van 2018 werden 55 woninginbraken gemeld. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de arrestatie van zeven Baarnse jongeren die ervan verdacht worden een reeks inbraken te hebben gepleegd in het dorp. De inzet blijft om het aantal inbraken te verminderen. De subsidieregeling voor het aanbrengen van inbraakwerende maatregelen loopt nog tot 1 april.

Het aantal vernielingen nam flink af, met 41 procent. Autokraken daalde met 22 procent, huiselijk geweld met 27 procent en het aantal meldingen van jongerenoverlast daalde met 30 procent.

Stijgers zijn er wel: het aantal zedendelicten, onder meer wegens een schennispleger, en het aantal meldingen van bedreiging.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie